Dry needling Amersfoort

Bij Sport Medisch Centrum Amersfoort bieden we professionele dry needling. Dit maakt tegenwoordig deel uit van de normale fysiotherapie in Amersfoort. Wij zijn specialist in sportblessures, revalidatie na operaties, maar ook in preventie. Voor amateur-sporters en topsporters.

Dry needling en triggerpoints

Dry needling in AmersfoortDry needling is een behandelmethode, een ontspanning-methode, waarbij met een zeer dun naaldje in een verdikking van een spier wordt geprikt. Zo’n verharding heet een triggerpoint en wordt gedeactiveerd, zodat de spier weer gaat ontspannen. Na het plaatsen van het naaldje vindt er eerst een heel korte verkramping plaats in de spier en daarna zal de trigger point zich ontspannen.

De ene persoon ervaart de behandeling anders dan de ander. De een voelt bij de eerste reactie van de spier een licht schokje, de ander een gevoel dat lijkt op een snelle korte kramp. Een aantal dagen na een dry needling behandeling ervaart de patiënt naast pijnvermindering ook een daling van de spierspanning, meer beweeglijkheid in de spier en meer vermogen om de spier aan te spannen. Meer informatie over dry needling.

Dry needling in Amersfoort e.o.

Amersfoort dry needling

(c) VVV Amersfoort

Heb je spier-klachten en zoek je een professionele dry needling therapeut in Amersfoort, neem dan contact op met SMC Amersfoort. Ons team is bijzonder goed opgeleid en is gespecialiseerd in sporters en hun blessures en de preventie daarvan. Naast dry needling behandelingen in Amersfoort hebben we enkele aanvullende specialisaties, zoals sportfysiotherapie en manuele therapie.

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen. We helpen je graag.