Fysiotherapie voorste kruisband

Fysiotherapie voorste kruisbandHeb je een operatie gehad aan de voorste kruisband van je knie en zoek je professionele fysiotherapie? Kies dan voor revalidatie bij Sport Medisch Centrum Amersfoort, fysiotherapie-specialist in knie-revalidatie.

Voorste kruisband gescheurd, operatie

Na een trauma-moment van je knie (vaak gebeurd dit bij een moment tijdens het sporten waarbij er veel rotatie op de knie komt) kunnen wij als fysiotherapeuten van SMC Amersfoort je voorste kruisband testen om te kijken of er eventueel verder onderzoek noodzakelijk is. Een voorste kruisband herstelt helaas niet van zelf. Een volgende gebruikelijke stap is vaak een ]operatie van je knie. De arts, een orthopeed gespecialiseerd in knieblessures, kan dan de beste weg naar herstel en de beste reconstructie van de kruisband in je knie bepalen. Algemene informatie over de voorste kruisband.

Voorste kruisband operatie

Voorste kruisband reconstructie (voorbeeld)

Als de voorste kruisband niet meer doet wat hij moet doen, dan verwijderen ze tijdens de operatie de resten en reconstrueren ze, met een pees vanuit je eigen lichaam, de voorste kruisband. Meestal neemt de orthopeed een hamstringpees om de voorste kruisband reconstructie uit te voeren. Na deze reconstructie duurt de revalidatie over het algemeen 6 tot 9 maanden voor topsporters en 9 tot 12 maanden voor amateursporters. Echter moeten amateursporters uitgaan van revalidatie duur van 12 maanden. Maar na een goede revalidatie kan je daarna weer sporten met je knie.

Fysiotherapie speciaal voor je knie

Knie voorste kruisband gescheurd

Onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort heeft veel ervaring met sporters en is gespecialiseerd in het revalideren na voorste kruisband reconstructies. Als jij na je operatie weer wilt gaan sporten, kies dan voor de specialist SMC Amersfoort. Wij weten namelijk precies hoe we sporters weer verantwoord kunnen laten sporten na een knie-operatie.

Herstel van een gescheurde kruisband duurt lang en vereist geduld, doorzettingsvermogen en een speciaal behandelplan voor jouw knie, zodat elke oefening precies op het juiste moment van je revalidatie wordt uitgevoerd. Timing is daarin erg belangrijk. Kies daarom niet voor een algemene fysio, maar kies voor onze professionele fysiotherapie in Amersfoort voor herstel van je voorste kruisband.

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen of bekijk eens ons overzicht van specialisaties.