Waarom kies jij voor SMC Amersfoort?

SMC Fysio en sportfaciliteiten

Harm Geert Bakker

Harm-Geert Bakker

“Sinds een half jaar train ik naast mijn voetbaltrainingen wekelijks op maandag bij het SMC. In eerste instantie om te herstellen van aanhoudende kuitblessures en daarna om preventief deze en andere spierblessures te voorkomen. Voor mij valt de keuze op SMC vanwege de persoonlijke begeleiding. De oefeningen en trainingsschema’s zijn specifiek gericht op mijn verbeterpunten. Daarnaast is het erg prettig dat bij specifieke sportvragen en kleine blessures er altijd een fysio is om dit te bespreken en eventueel op korte termijn een behandeling in te plannen.”

Inge Bommezijn

“Na al de nodige rust, een bezoek aan een sportarts en een manueel therapeut, kwam er maar geen schot in mijn blessureklachten. En eigenlijk was er ook nog geen duidelijk diagnose gesteld. Dus tijd voor meer actie! Aangezien ik een fervent hardloper ben, ging ik op zoek naar een echte sportfysiotherapeut; iemand die begrijpt hoe belangrijk sport voor je kan zijn en je niet alleen masseert en met het advies ‘rust’ weer naar huis stuurt. Zo kwam ik bij Germen van Sport Medisch Centrum Amersfoort terecht. Een jonge, enthousiaste en ondernemende vent met verstand van zaken die het belang van zijn cliënten voorop stelt. De ruime praktijk ziet er netjes uit, beschikt over een praktische fitnessruimte (met daglicht!) met nieuw apparatuur en kleedruimte met douches.

Germen is iemand die niet alleen kijkt naar wat je niet kan, maar vooral naar wat je nog wel kunt. Hij luistert, stelt vragen en vraagt net zolang door totdat hij de juiste diagnose kan stellen met bijbehorend behandelplan. In mijn geval betreft het een achillesspees blessure. Germen heeft vervolgens een trainingsprogramma voor me opgesteld, waarmee ik niet alleen m’n achillesspees sterker maak, maar tegelijkertijd ook mijn loopstijl aanpas (van haklanding naar voorvoetlanding);  2 vliegen in 1 klap dus! Per keer kijken we of de belasting verder kunnen opvoeren danwel moet bijstellen.

Inmiddels ben ik 2 maanden verder, verloopt het herstel voorspoedig en ben ik nog altijd blij met de deskundigheid en flexibiliteit van Germen. Niet noodzakelijk, maar wel een prettige bijkomstigheid: het trainen met Germen is nog gezellig ook ;-).”

Inge Bommezijn