Hardloopclinic

SMC Amersfoort

Hardloopclinic

SMC Amersfoort

Hardloopclinic Amersfoort: Passie en wetenschap samengevoegd!

Hardloopclinic onder de bezielende leiding van bewegingswetenschapper en triatleet

Wil je leren lopen als een professioneel hardloper? Zat van pijn en blessures bij het hardlopen? Dan is de hardloopclinic van SMC Amersfoort iets voor jou! Maandag 12 september 2022 starten we een nieuwe hardloopclinic bij SMC Amersfoort. Hans Huisman, bewegingswetenschapper en fanatiek triatleet, leert je in 8 avonden hoe je zo efficiënt mogelijk kan hardlopen.

Hans neemt je mee in het verhaal over trainingsopbouw, trainingsschema’s en hardlooptechniek. Aan de hand van een persoonlijke hardloopanalyse ga je aan de slag met oefeningen om je hardlooptechniek te verbeteren. Elke avond heeft een eigen thema.

Tijdens de clinic loop je geen lange afstanden, we richten ons op de looptechniek en oefeningen die daarbij passen. Wel is er de mogelijkheid om een hardloopschema op maat te krijgen, waarmee je aan de slag kan gaan gedurende de hardloopclinic.

Let op! Als je nog niet hardloopt is deze hardloopclinic niet geschikt voor jou! De hardloopclinic richt zich op de hardlopende sporter en niet op sporters die willen gaan hardlopen. Een basisniveau van 5 km achter elkaar kunnen hardlopen is een minimale vereiste om te kunnen deelnemen.

Persoonlijke ervaringen

“De hardloopclinic ben ik gaan volgen in verband met een langdurige enkelblessure (pijn na circa 8 km hardlopen). Het leuke is dat je de geleerde oefeningen, buiten kunt toepassen tijdens een hardlooptraining. Inmiddels zitten de oefeningen nu vast in mijn schema. Eén keer per week gebruik ik een deel van mijn training, om mij specifiek te richten op de techniek van het hardlopen, door middel van de oefeningen. Het belangrijkste is dat ik kleine stapjes vooruit ga met mijn blessure en ik kan inmiddels langer pijnvrij lopen!”

Henk

“De hardloopclinic geef mij de kans om het hardloopritme weer op te pakken. In de trainingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan houding en techniek op een afwisselende manier. De kleine groep maakt de trainingen persoonlijk. Ik heb er veel aan gehad.

De kwaliteit van de trainingen is heel goed. Ik heb echt het gevoel dat er gewerkt wordt aan techniek, dit in combinatie met de diverse oefeningen die wij vooraf en tijdens de training deden.”

Richard

“Dank voor de super leuke training! Ik heb veel bijgeleerd over techniek in z’n algemeenheid en hoe ik deze kan gebruiken.

Mijn doel is weer blessurevrij te kunnen lopen. Doordat ik nu een nieuwe manier van lopen gebruik merk ik al veel verschil.”

Loes

“Ik heb de clinic als heel waardevol ervaren. De sessies hadden een duidelijke structuur en voor elk niveau werden op maat tips gegeven. De lengte was goed. Fijn dat er ruimte voor herhaling is ingebouwd: dit zorgde er bij mij voor dat ik het ook daadwerkelijk in de gaten kreeg.
Ik heb nu veel meer het idee wat ik moet doen en waar ik op moet letten! Nogmaals dank!”

Harro

“Ik heb er meer van geleerd dan ik van tevoren verwacht had. Verschillende dingen waren voor mij helemaal nieuw.

Tijdens het rennen vertelde Hans wat hij op dat moment zag. Het was waardevol om inzicht te krijgen in je eigen vaste gewoontes. De video-analyse vond ik ook verhelderend.”

Paul

Inhoud hardloopclinic

Zoals hierboven beschreven richten we ons op efficiënt hardlopen. Wat is nou efficiënt hardlopen? Efficiënt hardlopen is met zo min mogelijk energie verlies zo hard mogelijk kunnen hardlopen op de door jouw gewenste afstanden.

Of je nou recreant bent of professioneel hardloper, iedereen wil het liefst lopen zonder pijnklachten en de gewenste afstand zo snel als mogelijk kunnen lopen.

De oefeningen die Hans aanbiedt, zijn dezelfde oefeningen als die door professionele hardlopers worden gedaan. Door deze oefeningen structureel te doen, zal je merken dat je techniek en tempo zullen toenemen. Daarnaast zijn de oefeningen ook belangrijk voor het voorkomen van blessures.

De hardloopclinic in 8 avonden.

Avond 1: de theorie

De eerste avond is een theorie-avond. Deze avond krijg je inzicht in wat een goede trainingsopbouw is. Hoe luister je naar je lichaam? Hoe kan je je trainingen goed indelen?

Daarnaast neemt Hans je mee in de uitleg over efficiënte (energie zuinige) hardlooptechnieken. Hier is al heel veel over gezegd en geschreven in de literatuur. Aan de hand van deze literatuur geeft Hans zijn visie hierop en doen we ons voordeel met de kennis die momenteel voor handen is.

Avond 2: video-analyse

Op de tweede avond worden er video-opnames gemaakt van hoe je hardloopt. In een tijdsbestek van 15 minuten maakt Hans een hardloopanalyse op film, en neemt hij de eerste aanknopingspunten alvast met je door. In de twee weken erna krijgt iedereen zijn eigen filmpje opgestuurd, met daarbij de analyse uitgewerkt in de video en de aandachtspunten waarop we gaan letten tijdens de hardloopclinic.

Avond 3-8: training

Dit zijn de 6 trainingsavonden. Tijdens deze avonden krijg je een breed scala aan oefeningen, allemaal ingericht op het verbeteren van je looptechniek. Dit zijn in de basis dezelfde oefeningen als die professionals uitvoeren. Afhankelijk van je niveau maken we de oefeningen steeds uitdagender.

Er zullen geen lange stukken hardgelopen worden. De trainingsafstand per avond is alles bij elkaar rond de 5 kilometer in lengte.

De trainingen vinden plaats op een klein parcours, zodat de hele groep bij elkaar blijft en er een goed overzicht blijft voor de trainer en er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen.

Wat houdt de hardloopclinic in?

  • Hardloopclinic waarin je in 8 weken werkt aan je hardlooptechniek
  • Avond 1 theorie-avond: hoe loop je efficiënt hard en hoe bouw je een trainingsschema goed op?
  • Avond 2 persoonlijke video-analyse
  • Avond 3-8: theorie in praktijk brengen door middel van trainingsavonden
  • Voor wie: zowel beginners als gevorderde hardlopers (doordat er sprake is van een klein parcours zullen de niveaus elkaar niet in de weg zitten).
  • Minimale vereiste is 5 km achter elkaar kunnen hardlopen
  • Hoe lang: ± 1,5 uur per avond
  • Kosten: €140,= p.p.
  • Start hardloopclinic: 12 september 2022 bij SMC Amersfoort op de Stadsring 161 A
  • Tijd: 19.30 uur, eerste avond vanaf 19.15 uur inloop koffie/thee

Data hardloopclinic

Vanaf maandag 12 september 2022, 8 maandagen achter elkaar vanaf 19.30 uur bij SMC Amersfoort.

De start vindt altijd plaats bij SMC Amersfoort op de Stadsring. De trainingsavonden worden buiten gegeven.

Meld je nu aan

Je voor- en achternaam

Je e-mailadres

Je telefoonnummer

Wat is je niveau?

Eventueel aanvullende informatie

Hans

Hans Huisman

Als bewegingswetenschapper en triatleet heb ik veel ervaring binnen het hardlopen. Tijdens de hardloopclinic neemt ik je mee in mijn passie voor deze mooie sport. De clinic is geschikt voor iedereen die aan hardlopen doet. Dus of je nu net een paar maanden gestart bent met hardlopen, je techniek wil verbeteren of juist sneller wil worden op een bepaalde afstand.

Naast het verbeteren van je conditie en snelheid door duur- en intervaltraining, is het belangrijk dat je ook de focus legt op je hardlooptechniek. Dit zorgt ervoor dat je meer snelheid kan genereren, efficiënter kan lopen en dat je minder kans hebt op blessures.

Wil jij betere sportprestaties behalen of wil jij een gezondere manier van leven creëren? Dan kom ik graag met jou in contact.

Ik hoop je te zien tijdens één van de hardloopclinics en/of trainingen.

Hans in actie tijdens het WK OD triathlon in Rotterdam

Hans in actie tijdens het WK OD triathlon in Rotterdam