Wat veranderd er qua verzekering fysiotherapie in 2019?

Beste lezers,

Nu het einde van het jaar voor de deur staat, we de kerstmaaltijd achter de rug hebben en we de komende dagen weer toeleven naar de traditionele afsluiting met vuurwerk en oliebollen is het tijd voor een update over wat er veranderd volgend jaar voor de bezoekers van SMC Amersfoort.

Wij hebben afgelopen jaar een bewuste keuze gemaakt om alle zorgcontracten te tekenen. Dat hield in dat we vaak een contract hebben getekend, zonder dat we het eens waren met de voorwaarden. Dit hebben we wederom gedaan voor de contracten van 2019 met alle zorgverzekeraars, uitgezonderd Caresq. Deze zorgverzekeraar heeft steeds strengere voorwaarden, waar wij ons als SMC Amersfoort niet in kunnen vinden. Dit wil niet zeggen dat je geen vergoeding krijgt als je bij ons komt voor (sport)fysiotherapie, maar je krijgt niet alles vergoed (meestal 75%). Verder is het niet zo dat Caresq de enige zorgverzekeraar is die steeds strengere eisen stelt aan de contracten, maar we moeten ergens beginnen. Drie van de vier grote zorgverzekeraars hebben naar onze mening ook veel te veel macht en zetten deze in om de fysiotherapie te dwingen om mensen kort en onzorgvuldig te behandelen, met daarbij een hoop administratieve lasten.

Als SMC Amersfoort treden wij weinig naar buiten qua frustraties en boosheid richting de zorgverzekeraars, omdat we niet willen dat we in klagen blijven hangen, maar ons bezig houden met het vak en dingen waar we wel invloed op hebben. Daarentegen willen we jullie wel wijzen op de aanvullende verzekeringen die doen wat ze beloven. Voor een uitleg hierover, zie: https://www.defysiotherapeut.com/goed-verze…/zorgpolis-2019/.

Verder zullen de tarieven die wij vragen bij onverzekerde fysiotherapie omhoog gaan. Vanaf 1 januari staan deze nieuwe prijzen op de website vermeld.

Een goede jaarwisseling gewenst en we zien jullie graag terug in 2019!

Met vriendelijke groet,

Team SMC Amersfoort