Coronabeleid SMC Amersfoort

CORONA UPDATE

3 mei 2020

Goed nieuws! Vrijdag is er besloten dat we de fysiotherapeutische zorg weer gedeeltelijk mogen oppakken vanuit de praktijk. We zullen niet meteen weer op oud niveau open gaan, om zo geen onnodige risico’s te nemen. Uiteraard hebben we de nodige hygiënische maatregelen genomen, volgens de richtlijnen van het RIVM en het KNGF. Daarnaast moeten we binnen een wat andere structuur werken dan normaal gesproken.

We zijn vrijdag al begonnen met het inplannen van afspraken. Heb je dringend fysiotherapeutische zorg nodig: schroom niet om zelf even te bellen. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel als mogelijk te bereiken.

Graag even aandacht voor de maatregelen die wij hebben getroffen om de kans op besmetting zoveel mogelijk terug te dringen.

Coronamaatregelen SMC Amersfoort:

 • Kom niet eerder dan 5 minuten van tevoren op je afspraak
 • Was je handen bij binnenkomst. Als je al een warming up hebt gedaan, was dan nogmaals je handen vóórdat de behandeling start bij je fysio.
 • Handdoek verplicht!
 • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar in de sportzaal (overleg eventueel met elkaar over waar je de oefeningen uitvoert)
 • Geen koptelefoons op! Met muziek in de oren hoor je niet goed waar andere mensen bezig zijn en dit kan leiden tot het te dicht op elkaar staan.
 • Maximaal 5 personen mogen gelijktijdig trainen in de zaal. Ben je iets eerder en zijn er al 5 mensen aan het trainen? Even wachten op je beurt!
 • Trainen in de zaal langer dan 1 uur niet toegestaan
 • Houdt niet meer dan één apparaat of plek bezet
 • Maak alle apparaten of attributen die je aanraakt tijdens het sporten schoon met het daarvoor bestemde schoonmaakmiddel en papier
 • We schudden geen handen

GEEN TOEGANG bij:

 • Koorts, verkoudheid, hoesten en/of een longontsteking (zoals bij een griep) of bij één van deze symptomen bij familieleden/huisgenoten

Nu er meer mensen bij SMC Amersfoort komen is het een uitdaging om te zorgen dat iedereen op 1,5 meter afstand blijft van elkaar. Het is voor ons dan ook van groot belang dat jullie je strikt aan de bovenstaande regels houden. Zo houden we het veilig voor elkaar.

Wij zorgen voor de muziek en zullen op gepaste afstand onze immer motiverende rol aannemen. Samen op weg naar fitheid. Op naar “Sport Beter”!

Tot snel!

CORONA UPDATE

1 april 2020

Beste sporters,

Allereerst dank voor alle lieve berichten, kaartjes, bezweette videoboodschappen, en dergelijke in deze rare tijd! De afgelopen weken zijn we heel hard bezig geweest om zo goed mogelijk ons vak uit te blijven oefenen. We zijn gestart met het opnemen van online trainingen, die je op ons YouTube-kanaal kan vinden en we begeleiden onze sporters op afstand middels videoconsulten. Voor ons weer een hele nieuwe manier van werken. We zitten wat meer achter de computer dan ons lief is, maar de begripvolle en dankbare reacties op onze flexibiliteit doen ons heel erg goed en geven kracht om door te gaan. Nu we grotendeels gesloten zijn en deze situatie sowieso tot en met 28 april zo blijft, moeten jullie het doen met onze support op afstand.

Mocht je een beweegvraag, klacht of sportadvies willen in de komende periode, dan staan wij middels videoconsult nog steeds voor je klaar! Klik hier voor meer informatie.

We hopen dat we mensen in beweging mogen blijven zetten. Voor nu: blijf in beweging, blijf gezond en heel veel sterkte in deze rare tijd!

Team SMC

16 maart 2020

De maatregelen die wij als praktijk hebben genomen zijn als volgt

Naar aanleiding van het snel verspreidende coronavirus hebben wij als SMC Amersfoort besloten om de praktijk te sluiten tot en met minimaal 5 april. De praktijk zal wel open blijven voor een aantal revalidanten die de zorg niet kunnen missen in deze fase van hun revalidatieproces en voor mensen met acute klachten. Verder zullen wij middels videoconsulten jullie zo goed mogelijk proberen te voorzien van advies en voorlichting.

De cliënten die momenteel onder behandeling zijn worden gebeld door hun behandelend fysiotherapeut, om zo te kijken hoe we het beste wat voor jullie kunnen betekenen op afstand.

Heb je juist in deze periode een acute blessure opgelopen die beoordeeld of behandeld moet worden? Neem dan in dat geval contact met ons op. We kijken dan samen naar wat er nodig is. Het kan zijn dat we dan wel een consult op de praktijk inplannen.

Voor spoedgevallen of vragen zijn wij bereikbaar op het praktijknummer. We vertrouwen op onze keuze om zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de verspreiding van het virus.

We houden jullie verder op de hoogte van de ontwikkelingen en de mogelijkheden die we gaan aanbieden om fit te blijven de komende weken.

Het Covid-19-virus (coronavirus) in het kort

Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen. Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten. Bij bijna alle sterfgevallen betreft het oudere of al zieke mensen.

Tips om verspreiding van het virus te beperken 

 • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten.
 • Kom je uit een hoog risicogebied of heb je naaste familie of vrienden die het Coronavirus hebben, waar je mee in aanrakling bent gekomen, wacht dan 14 dagen voor je bij ons onder behandeling komt.
 • Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
  • Was je handen bij binnenkomst met water en zeep
  • Neem je eigen handdoek mee voor het sporten
  • Na gebruik de fitness apparaten schoonmaken
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Hoe herken je besmetting?

Er is een risico op besmetting als iemand voldoet aan de volgende criteria:

 1. In een risicogebied is geweest óf bij iemand die het coronavirus heeft.
 2. Koorts (38 graden of hoger) heeft.
 3. Moeilijk hoest of ademt.