Sportfysiotherapie in Amersfoort

Sportfysiotherapie Amersfoort

SMC AMERSFOORT BIEDT SPORTFYSIOTHERAPIE OP MAAT

Heb je een sportblessure opgelopen of sport je al langer met pijnklachten? Wij helpen je graag van je blessure af. SMC Amersfoort is voor iedereen die in beweging wil komen. Met onze ervaring in de topsport helpen we jou naar optimale prestaties. Iedere sporter verdient topsportzorg!

Sportblessure

Sporten is gezond en voor veel mensen maakt het onderdeel uit van hun dagelijkse of wekelijkse routine. Zolang het goed gaat is zorgeloos sporten niet iets waar je over nadenkt, maar het is slechts hoe je verwacht dat het zou moeten zijn. Helaas is er ook een kans dat je geblesseerd raakt als je sport. SMC Amersfoort is gespecialiseerd in behandeling van sportblessures en blessurepreventie. Ons team staat je op zulke momenten graag bij met sportfysiotherapie in Amersfoort, zodat je weer kan doen wat je graag zou willen: sporten en bewegen.

Sportspecifieke blessurebehandeling

Wij bieden sportspecifieke revalidatie aan. Elke sport en elke sporter heeft zijn eigen aandachtsgebieden en voorkeuren en heeft daarom zijn eigen blessure-aanpak nodig. Samen met jou kijken we hoe we het beste jouw blessure kunnen behandelen en welke training daarvoor nodig is. Bij SMC Amersfoort maken we gebruik van meerdere specialismen: sportfysiotherapie, manueel therapie, dry needling, enzovoort. Ook zijn er verschillende specialisten die ons ondersteunen, zoals de sportdiëtist, sportarts, orthopeden, bewegingswetenschappers en anderen.

Naast een ruime sportzaal waarin we mensen weer laten trainen om sportfit te worden, hebben we de beschikking over kunstgrasvelden bij verschillende sportclubs. Ook zitten we in de buurt van bossen en parken in Amersfoort, zo hebben we de mogelijkheid om ook buiten sportspecifiek te trainen. Alles wordt zorgvuldig afgestemd op jou, om zo blessurevrij te sporten en betere sportprestaties te kunnen leveren.

Blessure preventie

Ben je niet geblesseerd, maar wil je kijken of je meer uit je sportprestaties kan halen en minder kwetsbaar bent voor blessures? Ook dan kunnen we een programma op maat aanbieden om je sportprestaties te verbeteren. Een voetballer krijgt weer een ander programma dan een vechtsporter. Met de fysiotherapeut kijk je samen naar wat een versterkend trainingsprogramma is voor jouw specifieke sport en/of sportdoel.

Wat voor blessures?

  • sportblessures
  • spier- en/of gewrichtsklachten
  • revalidatie na operatie

Voor wie?

Sporters:

  • met spier- en/of gewrichtsklachten
  • die fitter willen worden
  • die een sportprestatie willen leveren

Kortom: voor iedereen met een sport(medisch)vraagstuk, van breedtesport tot topsport.