Hardlooptechniektraining onder leiding van triatleet en voormalig topsporter!

Iedere maandagavond hardlooptechniektraining in Amersfoort!

Wil je door middel van techniektraining goed leren hardlopen? Zat van pijn en blessures bij het hardlopen? Dan is de hardloopgroep van SMC Amersfoort iets voor jou! Na 4,5 jaar hardloopclinics te hebben gegeven, zijn we januari 2023 gestart met een structurele hardlooptechniektraining! Deze vindt iedere maandag plaats van 19.30-20.30 uur. Hans Huisman, bewegingswetenschapper en fanatiek triatleet en Shanna Strijker, voormalig topsporter en fysiotherapeut, geven wekelijks een training waarbij je voortdurend kan blijven schaven aan je hardlooptechniek.

Hoe zien de trainingen eruit? 

Onze trainers Hans en Shanna, nemen je mee in het ontwikkelen van je looptechniek. Elke training doe je oefeningen gericht op zo efficiënt mogelijk hardlopen, waarbij er continu thema’s voorbij komen als; voetplaatsing, knie inzet, kijkrichting en andere dingen die onderdeel zijn van een goed hardlooppatroon.

Tijdens de trainingen loop je geen lange afstanden, we richten ons op de looptechniek en oefeningen die daarbij passen. De lengte van de hardlooptraining is bij elkaar ongeveer 5 km per avond.

Let op! Als je nog niet hardloopt is deze hardloopgroep niet geschikt voor jou! De hardlooptrainingen zijn gericht op de hardlopende sporter en niet op sporters die willen gaan hardlopen.
Een basisniveau van 5 km achter elkaar kunnen hardlopen is een minimale vereiste om te kunnen deelnemen.

Inhoud hardloopgroep

Zoals hierboven beschreven richten we ons op efficiënt hardlopen. Wat is dat? Efficiënt hardlopen is met zo min mogelijk energie, zo hard mogelijk kunnen lopen op de door jouw gewenste afstanden.

Of je nou recreant bent of professioneel hardloper, iedereen wil het liefste blessurevrij hardlopen en de meeste sporters willen de gewenste afstand zo snel als mogelijk lopen.

Tijdens de trainingen krijg je een breed scala aan oefeningen, allemaal ingericht op het verbeteren van je looptechniek. De oefeningen die de trainers aanbieden, zijn in de basis dezelfde oefeningen als die professionele hardlopers uitvoeren. Door deze oefeningen structureel te doen, zal je merken dat je techniek verbetert en je tempo zal toenemen. Doordat jouw techniek verbetert, neemt de kans op blessures aanzienlijk af. Afhankelijk van je niveau maken we de oefeningen steeds uitdagender.

Hardlopen is niet iets wat je kan en daarna nooit meer afleert. Een bepaalde mate van training zorgt voor een goede techniek. Het is net als bij andere sporten: train je ervoor, dan boek je progressie. Train je niet? Dan nemen je prestaties af. We zien dat hardlopers vaak geneigd zijn om eenzijdig te trainen. Vaak verzanden ze in langere of kortere duurlopen en doen weinig techniektraining en intervaltrainingen. Wil je je blijvend verbeteren dan biedt deze hardloopgroep uitkomst!

De trainingen vinden plaats in het Juliana van Stolberg park, op een klein parcours, zodat elk sporter op zijn eigen niveau kan trainen. De hele groep blijft bij elkaar en er is een goed overzicht voor de trainers. Daarnaast is er voldoende persoonlijke aandacht voor iedereens hardlooptechniek.

Abonnementen

Er zijn 3 verschillende abonnementen. Van minimaal 3 maanden, 6 maanden of een jaarabonnement. We werken met een minimum inschrijving van 3 maanden, omdat je na een maand of 2-3 pas echt goed resultaat zult zien van de training. Korter dan 3 maanden doet daarom afbreuk aan wat we willen bereiken: verbetering van techniek door structurele blijvende training. Het abonnement wordt na de gekozen periode automatisch verlengd en heeft een opzegtermijn van een maand.

Kosten:

3 maanden abonnement €45,00, daarna een opzegtermijn van 1 maand
6 maanden abonnement €42,50, daarna een opzegtermijn van 1 maand
12 maanden abonnement €40,00, daarna een opzegtermijn van 1 maand

Wat houdt de hardloopgroep in?

 • Elke maandagavond van 19.30-20.30 uur in het Juliana van Stolbergpark
 • Voor wie: iedereen die 5 km kan hardlopen of meer
 • Hoe lang: ± 1 uur per avond
 • Inschrijving voor minimaal 3 maanden, daarna opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand

Meld je nu aan

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Wat is je niveau?

  Keuze abonnementsvorm hardlooptechniektraining

  * Het abonnement wordt automatisch verlengd en heeft daarna een opzegtermijn van een maand

  Eventueel aanvullende informatie

  Persoonlijke ervaringen

  “De hardloopclinic ben ik gaan volgen in verband met een langdurige enkelblessure (pijn na circa 8 km hardlopen). Het leuke is dat je de geleerde oefeningen, buiten kunt toepassen tijdens een hardlooptraining. Inmiddels zitten de oefeningen nu vast in mijn schema. Eén keer per week gebruik ik een deel van mijn training, om mij specifiek te richten op de techniek van het hardlopen, door middel van de oefeningen. Het belangrijkste is dat ik kleine stapjes vooruit ga met mijn blessure en ik kan inmiddels langer pijnvrij lopen!”

  Henk

  “De hardloopclinic geef mij de kans om het hardloopritme weer op te pakken. In de trainingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan houding en techniek op een afwisselende manier. De kleine groep maakt de trainingen persoonlijk. Ik heb er veel aan gehad.

  De kwaliteit van de trainingen is heel goed. Ik heb echt het gevoel dat er gewerkt wordt aan techniek, dit in combinatie met de diverse oefeningen die wij vooraf en tijdens de training deden.”

  Richard

  “Dank voor de super leuke training! Ik heb veel bijgeleerd over techniek in z’n algemeenheid en hoe ik deze kan gebruiken.

  Mijn doel is weer blessurevrij te kunnen lopen. Doordat ik nu een nieuwe manier van lopen gebruik merk ik al veel verschil.”

  Loes

  “Ik heb de clinic als heel waardevol ervaren. De sessies hadden een duidelijke structuur en voor elk niveau werden op maat tips gegeven. De lengte was goed. Fijn dat er ruimte voor herhaling is ingebouwd: dit zorgde er bij mij voor dat ik het ook daadwerkelijk in de gaten kreeg.
  Ik heb nu veel meer het idee wat ik moet doen en waar ik op moet letten! Nogmaals dank!”

  Harro

  “Ik heb er meer van geleerd dan ik van tevoren verwacht had. Verschillende dingen waren voor mij helemaal nieuw.

  Tijdens het rennen vertelde Hans wat hij op dat moment zag. Het was waardevol om inzicht te krijgen in je eigen vaste gewoontes. De video-analyse vond ik ook verhelderend.”

  Paul

  Hans

  Hans Huisman

  Als bewegingswetenschapper en triatleet heb ik veel ervaring binnen het hardlopen. Tijdens de hardloopgroep neem ik je mee in mijn passie voor deze mooie sport. De hardloopgroep is geschikt voor iedereen die aan hardlopen doet. Dus of je nu net een paar maanden gestart bent met hardlopen, je techniek wil verbeteren of juist sneller wil worden op een bepaalde afstand.

  Naast het verbeteren van je conditie en snelheid door duur- en intervaltraining, is het belangrijk dat je ook de focus legt op je hardlooptechniek. Dit zorgt ervoor dat je meer snelheid kan genereren, efficiënter kan lopen en dat je minder kans hebt op blessures.

  Wil jij betere sportprestaties behalen of wil jij een gezondere manier van leven creëren? Dan kom ik graag met jou in contact.

  Ik hoop je snel eens te zien tijdens de hardlooptrainingen of voorlichtingsavonden!

  Hans in actie tijdens het WK OD triathlon in Rotterdam

  Hans in actie tijdens het WK OD triathlon in Rotterdam

  Shanna Strijker

  Tot mijn 17e heb ik aan topsport gedaan op de afstanden 400 en 800 meter binnen de atletiek. Nog steeds ben ik fanatiek hardloper. Mede hierdoor en door mijn huidige kennis en ervaring als fysiotherapeut heb ik veel ervaring met hardloopblessures en het trainen van de hardlooptechniek. Een goede techniek helpt jou om sneller te gaan lopen en zorgt voor minder risico’s op blessures. Graag deel ik mijn passie voor hardlopen en kennis om samen jouw hardlooptechniek te optimaliseren.

  Ik hoop je snel te zien bij onze loopgroep!